Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Absalon trænede med colombiansk flådeskib 
Der blev demonstreret samarbejde på tværs af kontinenter i indsatsen mod pirateri, da støtteskibet ABSALON i går i Aden Bugten mødtes med det colombianske patruljeskib ARC 7 De Agosto.
09-10-2015 - kl. 11:39

Absalon Agusto

Blandt dagens øvelser var replenishment-at-sea, hvor skibene sejler tæt på hinanden i forbindelse med overførsel af olie fra det ene skib til det andet.


Af: Pernille Kroer
Foto: Absalon

Mødet mellem HDMS Absalon og ARC 7 De Agosto, der fandt sted i rammen af NATOs antipirateri operation Ocean Shield, bød på gensidig træning og udveksling af erfaringer med antipirateri operationer. Blandt andet landede helikopteren fra ARC 7 De Agosto på Absalons helikopterdæk og vice versa, mens en gruppe colombianske specialoperationsstyrker ankom ad vandvejen og rappellede op ad Absalons skibsside. Dagen blev også brugt til flere replenishment-at-sea-øvelser, hvor begge skibe trænede i at sejle tæt på hinanden.

Absalon Agosto Skibschefer

Chef på Absalon, kommandørkaptajn Per Moll Petersen (t.v.) blev hjerteligt modtaget af skibschefen om bord på ARC 7 Agosto.


Global indsats
Chef på Absalon, kommandørkaptajn Per Moll Petersen siger om mødet med det colombianske flådeskib:

- Mødet og træningen med ARC 7 De Agosto sætter vores indsats mod pirateri i perspektiv. Det er ikke kun NATO og Danmark, der gør en indsats. Problemet har global bevågenhed, og Colombias deltagelse viser en vilje til at se ud over egne territoriale farvande og gøre en indsats på den globale scene. Det fortjener stor anerkendelse. Vi vil ikke tillade en genopblussen af pirateri i området.

ARC 7 De Agusto støtter i øjeblikket NATO Task Force 508 i Operation Ocean Shield og har tidligere støttet EU NAVFOR Task Force 465.

Absalon Agusto besætning
Det colombianske flådeskib Arc 7 De Agosto støtter i øjeblikket NATO Operation Ocean Shield