Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Søværnets Operative Kommando
Forsvarets mærke
19. september 2014

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Kommandohejsning på fregatten IVER HUITFELDT 
IVER HUITFELDT
Fregatten IVER HUITFELDT under prøvesejlads.
Mandag den 6. februar overtager søværnet den første fregat fra Forsvarets Materieltjeneste ved en ceremoni på Flådestation Korsør.
02-02-2012 - kl. 10:44

Overdragelsen af fregatten IVER HUITFELDT fra Forsvarets Materieltjeneste til søværnet markeres ved en kommandohejsning mandag den 6. februar. Kommandohejsningen gennemføres ceremonielt med deltagelse af fungerende Forsvarschef, Chefen for Forsvarets Materieltjeneste og Chefen for Søværnets Operative Kommando.

Fregatten IVER HUITFELDT blev navngivet i november 2010 og er siden blevet udrustet med en mængde udstyr og elektronik af Forsvarets Materieltjeneste. Selvom fregatten ikke er færdigudrustet overdrages den allerede nu til søværnet, så besætningen kan teste både skibet og flere af de installerede systemer. Erfaringer og evt. justeringer kan herefter viderebringes til de to øvrige fregatter PETER WILLEMOES og NIELS JUEL, som i øjeblikket udrustes af Forsvarets Materieltjeneste.

Fregatten skal indrettes og udrustes som luftforsvarsfregat og skal fremadrettet kunne løse både nationale og internationale maritime opgaver. Med overdragelsen af IVER HUITFELDT til søværnet handler det nu om at uddanne og træne besætningen i fregattens mange muligheder.

Søværnet modtager i løbet af 2013 de øvrige fregatter. Den første fregat ventes at være klar til indsættelse i det fulde spektrum af maritime operationer i 2014.

Pressen inviteres
Akkrediteret presse inviteres til at overvære kommandohejsningen på Flådestation Korsør den 6. februar efter følgende program:

1000-1015 Pressen ankommer til Flådestation Korsør
1030         Kommandohejsning med taler af Chefen for Forsvarets Materieltjeneste, fungerende Forsvarschef og Chefen for Søværnets Operative Kommando
1100-1145 Rundvisning på fregatten IVER HUITFELDT
1200         Pressen forlader fregatten og flådestation Korsør

Afhængig af ønsker fra pressen vil der være mulighed for et kort interview med relevante personer omkring fregattens fremtidige operative virke.

Tilmelding for pressen er senest fredag den 3. februar kl. 1200 på mail piosok@mil.dk

Har du brug for yderligere information om kommandohejsningen eller fregatterne kan du rette henvendelse til presseofficeren i Søværnets Operative Kommando på telefon 89 43 30 20.

Læs mere om fregatterne her