Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Søværnets Operative Kommando
Forsvarets mærke
23. august 2014

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Ny fregat på sin første militære sejlads 
WILM
PETER WILLEMOES har været på sin første sejlads som militært skib.
I sidste uge fik forsvaret overdraget den nye fregat PETER WILLEMOES, der nu indgår i flådens tal. I denne uge var det så tid til skibets første sejlads som militært skib.
01-07-2011 - kl. 12:51
Søværnets nyeste fregat PETER WILLEMOES var i denne uge på sin første sejlads som militært skib. Efter overdragelsen til forsvaret, der fandt sted i sidste uge, er skibet blevet udrustet med det mest nødvendige udstyr, og derfor var det tid for både skib og besætning at stå til søs.

Og glæden og stoltheden var stor blandt besætningsmedlemmerne, da PETER WILLEMOES sejlede sine første sømil som militært skib. Det er nemlig ikke mange, der får lejlighed til at opleve den første selvstændige sejlads med et helt nyt skib i deres militære karriere.

Nåede næsten 30 knob
Under sejladsen skulle manøvredygtighed, nyudviklede procedurer og alt det nye grej afprøves. Og hastighedstesten viste, at fire hovedmotorer med i alt 44.000 hk fordelt på to skruer næsten kan få et 5500 ton tungt skib op på en hastighed på 30 knob.

Sejladsen gav besætningen en god mulighed for at lære skibet at kende, og sikre sig at de kan håndtere skibet. Til stor glæde for besætningen var der en række specialister, der har arbejdet med fregatterne, med på sejladsen, som besætningen lærte meget af.

Besætningen er klædt på
For skibschef KK Kristian Haumann blev sejladsen et positivt bekendtskab med flådens nye stolthed. Han ser nu frem til den næste periode med PETER WILLEMOES

”Efter denne vellykkede første sejlads er vi som besætning klædt rigtig godt på til den kommende periode, hvor alt det militære udstyr skal installeres om bord, og der skal gennemføres en lang række testsejladser,” siger Kristian Haumann.

ABSL WILM
Under et kort ophold på Flådestation Frederikshavn fik PETER WILLEMOES også lejlighed til at hilse på støtteskibet ABSALON.