Ukrainske rekrutter på skydebanen i Storbritannien

En ukrainsk soldater indøver skydestillinger under vejledning fra en dansk instruktør. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Træningsbidraget til støtte for Ukraine, Storbritannien

Uddannelsen af de ukrainske rekrutter fortsætter ufortrødent, gennem regn og blæst.

 

Ukrainerne demonstrerer opfindsomhed og kreativitet i deres konstruktion af telte og bivuakker, selv på åben græsmark uden stolper til støtte.

 

De danske instruktører beretter, at humøret er højt og moralen god blandt Ukrainerne, de er villige til at lære og er meget motiveret og initiativrige ved lektionerne.

 

 

Skydningen er i fuld gang og der bliver øvet præcisionsskydning, ild og bevægelse, skydningen fra diverse kulisser og stillinger, samt i skyttegrave og kampstillinger. Alle ønsker at skyde mest muligt, selv de ukrainske rekrutter, der har pådraget sig skader, får hjælp til at ligge krykken og skyde i de stillinger, der er mulige.

 

Mellem alt krudtrøgen, regnen og de hårde spring i ild og bevægelse havde danskerne sammen med tolkene på holdet forberedt den ukrainske nationalret Borscht til ukrainerne, - et godt afbræk at genopbygge kampkraft i fællesskab med lækker mad, sang og musik.

 

Danskerne er nu begyndt at klargøre overdragelsen til næste hold instruktører, der skal videreføre opgaven med at uddanne ukrainske soldater til deres frihedskamp.

Støtte til Ukraine

Efter Ruslands invasion af Ukraine har Danmark i tæt samarbejde med allierede og samarbejdspartnere taget et stort ansvar for at støtte Ukraine.

 

Som en del af den samlede støtte bidrager Danmark med danske soldater og instruktører til et britisk-ledet træningsprojekt, som gennemføres i Storbritannien. Her bliver ukrainske rekrutter uddannet i grundlæggende soldaterfærdigheder.

 

Danmark støtter ligeledes uddannelsen af ukrainske kampvognsbesætninger. Uddannelsen foregår i Tyskland.