Landskabsbillede med sandvej og klitter taget i Forsvarets øvelsesterræner nær Oksbøl
Brug Forsvarets arealer

Forsvarets skyde- og øvelsesområder kan byde på naturoplevelser, når de ikke benyttes til øvelsesaktiviteter.

Støjvarsling

Medarbejderne i det danske forsvar har behov for træning for at opøve og vedligeholde kompetencer, hvilket kan betyde støjgener for naboerne. 

Her kan du finde seneste varsler om flystøj og finde ud af, hvornår der er planlagt skydeøvelser i dit lokalområde. Det er p.t. ikke muligt at abonnere på støjvarsler, men vi forventer snart at kunne tilbyde denne service igen.

Søfartsstyrelsen orienterer de sejlende om Forsvarets skyde- og øvelsesaktiviteter. 

Varsler om flystøj

Fly-øvelse over det nordvestlige Sjælland


Torsdag den 8. og fredag den 9. april vil der være både fly og helikoptere i luften over Hornsherred mellem Roskilde Fjord og Isefjorden samt andre dele af det nordvestlige Sjælland. Torsdag forventes flyvningen at slutte omkring midnat og fredag kort efter middag.

 

De to dages intensiv flyvning er afslutningen på en øvelse, hvor soldater på jorden og i luften har trænet indsættelse med helikopter. Det betyder, at helikopterne flyver lavt, og at de cirkler over mindre områder i korte perioder.
Soldaterne på jorden skal også træne den disciplin der hedder ‘close air support’, som handler om at soldater på jorden skal træne at tilkalde støtte fra luften. Dette er samtidig øvelse for piloterne i at finde de rigtige mål på jorden.

 

Der kan i perioden være op til fem helikoptere og fire F-16 kampfly i luften.
Forsvaret beklager de gener øvelsen kan give for borgerne i lokalområdet, men det er vigtigt for både soldater og flybesætninger, at der i perioder bliver trænet så virkelighedsnært som muligt.

test

test

Skyde- og øvelsesområder nær dig

Her kan du finde skyde- og øvelsesområder i dit nærområde og hente oversigter over de planlagte aktiviteter i pdf-format. Det er samme information, som var tilgængelig på "Støjportalen" på Forsvarets tidligere hjemmeside.

Adgang til Forsvarets arealer

Nogle af Forsvarets arealer kan benyttes som rekreative naturområder, når der ikke er aktiviteter. Selvom vi byder offentligheden indenfor, er det stadig militære områder med særlige regler, som skal overholdes. 


Klik på regionerne nedenfor for se kort over terrænerne og hente lokal information om adgangsforhold.  

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google