Landskabsbillede med sandvej og klitter taget i Forsvarets øvelsesterræner nær Oksbøl
Brug Forsvarets arealer

Forsvarets skyde- og øvelsesområder kan byde på naturoplevelser, når de ikke benyttes til øvelsesaktiviteter. Naturen får lov til at passe sig selv, og man derfor kan se naturtyper som hede, overdrev og enge som ellers er på retur i resten af Danmark.

Støjvarsling

Medarbejderne i det danske forsvar har behov for træning for at opøve og vedligeholde kompetencer, hvilket kan betyde støjgener for naboerne. 

Her kan du finde ud af, hvornår der er planlagt skydeøvelser i dit lokalområde. Det er pt. ikke muligt at abonnere på støjvarsler, men vi forventer snart at kunne tilbyde denne service igen.  

Søfarststyrelsen orienterer de sejlende om Forsvarets skyde- og øvelsesaktiviteter.

Se også flyvevarsler og informationssiden om flystøj ved Flyvestation Skrydstrup.

Natflyvning efteråret 2020

I ugerne 44, 45, 46 og 47 har Fighter Wing Skrydstrup flyttet de normale F-16 træningsflyvninger fra dag til aften og nat. Seneste landing i uge 47 er kl. 19.40. 
 
Vejrliget har hindret Forsvaret i at nå sine tæningsmål i de primære mørkeflyvningsuger, og der vil derfor også være natflyvning mandag til torsdag i uge 48 med landing senest kl. 20.35.

Fighter Wing Skrydstrup informerer løbende om træningen i mørke på Facebook-siden ”Fighter Wing Skrydstrup”.

Skyde- og øvelsesområder nær dig

Her kan du finde skyde- og øvelsesområder i dit nærområde og hente oversigter over de planlagte aktiviteter i pdf-format. Det er samme information, som var tilgængelig på "Støjportalen" på Forsvarets tidligere hjemmeside.

Adgang til Forsvarets arealer

Nogle af Forsvarets arealer kan benyttes som rekreative naturområder, når der ikke er aktiviteter. Selvom vi byder offentligheden indenfor, er det stadig militære områder med særlige regler, som skal overholdes. 


Klik på regionerne nedenfor for se kort over terrænerne og hente lokal information om adgangsforhold.  

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google