F-16 fløj i 2016 afsted fra Flyvestation Skrydstrup mod Tyrkiet for at deltage i kampen mod terrorbevægelsen ISIL i Irak og Syrien. Foto:

F-16 fløj i 2016 afsted fra Flyvestation Skrydstrup mod Tyrkiet for at deltage i kampen mod terrorbevægelsen ISIL i Irak og Syrien. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste / Forsvaret.

Flyvestation Skrydstrup skiftede i 2006 navn til Fighter Wing Skrydstrup.

Navneskiftet skete efter forsvarsforliget, som samlede alle Danmarks kampfly i Skrydstrup.

 

Fakta om Fighter Wing Skrydstrup

Hele Fighter Wing Skrydstrups område udgør 856 hektar, hvilket svarer til mere end 1700 fodboldbaner. 

 

Fighter Wing Skrydstrup har 3 landingsbaner, der alle er 3,5 km lange. Bredden af banerne er henholdsvis: 25 m, 35 m og 50 m bred. På den bredeste bane kan 2 fly lette og lande samtidig.

 

Fighter Wing Skrydstrup har F-16 og F-35 kampfly. Fighter Wing Skrydstrup har tilknyttet den propeldrevne T-17 Saab Supporter, der anvendes til trænings- og transportopgaver. Endelig er der altid en Search And Rescue-helikopter (SAR) på beredskab, der har til opgave at foretage eftersøgninger og hjælpe forulykkede i det sydlige Danmark.

 

Perimetervejen rundt langs hegnet er cirka 13 km lang og anvendes ofte til løbeture. 

 

 

Fighter Wing Skrydstrups Våbenskjold

Fighter Wing

Blasonering:

Delt af sølv og sort, to udadvendte ravne i modsatte tinkturer. 

 

Motivation:
Ravnene markerer de danske kampflys dobbeltrolle med både at løse nationale og internationale opgaver. Det grå og sorte symboliserer samhørigheden mellem de, der er hjemme og de, der er ude.

 

Båndet bærer devisen:

 

OPES FORIS VIRES DOMI ("Styrken ude – kraften hjemme") samt myndighedsbetegnelsen FW SKP.

 

Odins to ravne, Hugin og Munin markerer endvidere Fighter Wing Skrydstrups tilhørsforhold til den omkringliggende egn, hvor ravnene indgår i Nørre Rangstrup Herreds segl og i kommunevåbnet for Vojens.

 

 

Sidst opdateret 16. maj, 2024 - Kl. 12.04