Finskytte tager sigte under 2. Brigades finskyttekonkurrence i 2019.

Finskytte tager sigte under 2. Brigades finskyttekonkurrence i 2019.  Foto: Patrick Kjellerup / Forsvaret

I Panserbataljon ved Jydske Dragonregiment (I/JDR)

2. Brigades kampvogne har til dagligt hjemme på Dragonkasernen i Holstebro og er Hærens evne til panserbekæmpelse. Til formålet bruges kampvogne af typen Leopard 2A7.

 

III Opklaringsbataljon ved Gardehusarregimentet (III/GHR)

2. Brigades opklaringskapacitet holder til på Almegårds Kaserne ved Rønne på Bornholm, hvor de i perfekte rammer kan finpudse opklaringsfaget.

 

Som spejdersoldater har Opklaringsbataljonens enheder ofte været indsat som nogle af de første i nye missionsområder - eksempelvis i Afghanistan. Bataljonen udmærker sig ligeledes ved at have dygtige finskytter.

 

Opklaringsbataljonen har sin egen Hærens Basisuddannelse, hvor de værnepligtige bliver en del af 3. Marineeskadron.

 

Bataljonen er årligt vært for det benhårde Enkeltkæmperkursus, der tester og udvikler de deltagende soldaters enkeltkæmperfærdigheder.

 

V Uddannelsesbataljon ved Gardehusarregimentet (V/GHR)

Den ene af 2. Brigades uddannelsesbataljoner, som både uddanner værnepligtige i Hærens Basisuddannelse og professionelle soldater i Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse.

 

Uddannelsesbataljonen har hjemme på Gardehusarkasernen i Slagelse og har æren af også at uddanne værnepligtige fra den traditionsrige Hesteskadron.

 

V Uddannelsesbataljon ved Jydske Dragonregiment (V/JDR)

Den anden af 2. Brigades uddannelsesbataljoner gennemfører ligeledes Hærens Basisuddannelse og Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse.

 

V/JDR har hjemme på Dragonkasernen i Holstebro. 

 

XIII Lette Infanteribataljon ved Slesvigske Fodregiment (XIII/SLFR)

2. Brigades lette infanteribataljon (og Hærens eneste af slagsen) har hjemme på Haderslev Kaserne og er under opbygning i den aktuelle forligsperiode.

 

Ved fuld kampkraft vil det lette infanteri kunne blive indsat i missionsområder relativt hurtigt. Modsat andre af Hærens enheder anvender de stort set ingen køretøjer i opgaveløsningen. 

Sidst opdateret 13. maj, 2020 - Kl. 07.57

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google