[Oprindeligt publiceret af Jydske Dragonregiment]

2. deling, 3. kompagni, II bataljon. Kompagniet var indkaldt fra 2. januar 1970 til 29. december 1970. Chefen var O. V. Olesen (aka Sorte Ole) og næstkommanderende K. W. Jensen (aka Lange Kaj). Kompagniet havde et ekstraordinært sammenhold, og måske netop derfor mødes de stadig. De oplevede kompagniet som noget særligt.

Kommandobefalingsmanden, Frederiksen, var dygtig til at tegne og begik hvad der blev til kompagniets mærke: Ørnen. ”Resten af bataljonen skosede os for det mærke, og nogen kaldte det en syg høne, men det gjorde bare vores sammenhold endnu bedre”.

Mange af de tidligere ørne nævner i særdeleshed næstkommanderende Lange Kaj som værende ekceptionelt dygtig til at lede kompagniet-, og det var også nødvendigt: ”Det var typisk at cheferne først mødte henad klokken 0900 - og så skulle de jo lige i officersmessen og have kaffe. Men det gjorde ikke noget. Vi vidste jo hvad vi skulle.

Men chefen havde også sine kæpheste: ”Altså da vi startede kunne chefen beordre os til at blive klippet. Så nogen gange beordrede chefen os omkring og så gik han og prikkede os i nakken og sagde ”klippes…klippes…klippes” men det ændrede sig mens vi var inde.”

Kompagniet var dygtige til idræt, og det skyldtes umiddelbart to faktorer. Næstkommanderende var utroligt dygtig til at motivere sine folk. Det man i dag ville kalde en moderne leder. En sympatisk mand. ”Der var ingen der skulle røves”, og så var der idrætslæreren sekondløjtnant Møller, der kunne få folkene til at yde.

Når familierne mødes anden weekend i juni, mødes de på en campingplads og bruger weekenden på at snakke og hygge. ”Altså i starten så finder de jo billederne frem og taler gamle dage. Sådan er det hver gang.” Griner en af konerne. Konerne kender også hinanden som venner efter alle de år. Det er ikke alle der er med hvert år, men der er et sammenhold – ligesom der var i kompagniet.

Første gang de mødtes igen var i sommeren 1971, og da blev det besluttet at de skulle mødes anden weekend i juni – og det har de gjort lige siden. De har set hinanden blive rigtige voksne, blive gift og få børn og børnebørn og nogen måske oldebørn. Børnene har leget sammen som små.

Ørnene var ikke bare ørne. De er også dragoner. Og i dag på kasernen så de lidt af det nye materiel, og fik et kig rundt på kasernen. Meget er det samme, og meget er nyt. Men dragonånden lever i bedste velgående.

Fortes Fortuna Juvat

For billeder fra Ørnekompagniet kig på JDR Historie KLIK HER

Grundet forsvarets kommende hjemmesideløsning var det ikke muligt at uploade billeder til denne side. Men kig også på regimentets facebookside for dagens billeder.  

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google