Gardehusarkasernen taget fra plænen foran regimentsbygningen med mindestenen og flagstangen.

Gardehusarregimentets regimentsbygning og mindesten. Foto: Forsvaret.

Gardehusarkasernen - også kendt som Antvorskov Kaserne - ligger i udkanten af Slagelse og kan huse op til 2000 mennesker. Kasernen huser størstedelen af Gardehusarregimentet (med undtagelse af Opklaringsbataljonen, der holder til på Almegårds Kaserne på Bornholm) samt dennes Hesteskadron. Derudover holder også 2. Brigades stab, Løjtnantsuddannelsen og Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste Slagelse til på kasernen, og det multinationale divisionshovedkvarter Multinational Division North vil ligeledes inden længe have hjemme dér.

 

Kasernen blev opført i 1969, hvor Sjællandske Livregiment tog den i brug. I 2001 - i forbindelse med sammenlægningen af de sjællandske regimenter - rykkede Gardehusarregimentet ind på kasernen, og to år efter flyttede Hesteskadronen fra Næstved til Slagelse, hvor der ventede nye stalde og administrationsbygninger. 

 

Kasernen rummer naturligvis de faciliteter, der kræves for at huse professionelle og værnepligtige soldater, herunder et stort cafeteria, inden- og udendørs træningsfaciliteter og det lokale naturområde, som anvendes til øvelsesplads i soldaternes daglige uddannelse og træning.

 

Heste gør Gardehusarkasernen unik

Kasernen skiller sig ud fra andre kaserner med sit store område til Hesteskadronen og husningen af dennes 75 heste.

 

På stedet findes også et museum med genstande fra regimentets historie - Gardehusarregimentets historiske samling - hvor det også er muligt for grupper at få en rundvising. Dette foregår i så fald efter aftale med major og museumsofficer Stig Carlsen på tlf. +45 41 22 76 27.

Find Gardehusarkasernen

Sidst opdateret 2. juli, 2020 - Kl. 14.46

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google