[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarets ledelse med forsvarschef Tim Sloth Jørgensen i spidsen besøger nu de tre kandidater, som har tilbudt Danmark nye kampfly.
De tre flyproducenter er amerikanske Boeing og Lockheed Martin samt svenske Gripen International. De internationale flyproducenter konkurrerer om, hvem der kan levere Danmark de bedste kampfly som afløser for de danske F-16 fly, hvis politikerne beslutter, at Danmark skal have nye kampfly.
Forsvarets ledelse ønsker ved selvsyn at se, hvad de tre kandidater kan tilbyde.
 
Kampfly i Texas og St. Louis
Første stop er Ft. Worth, Texas, hvor der ses på Joint Strike Fighter, som udvikles og produceres på Lockheed Martin fabrikkerne. Den amerikanske producent har også leveret Danmarks nuværende F-16.
Næste besøg er hos Boeing i St. Louis i Missouri, som har tilbudt Danmark F-18 Super Hornet.
F-18 Super Hornet flyver i den amerikanske flåde.
Tredje og sidste stop bliver Linköping i Sverige, hvor forsvarets ledelse skal besøge SAABs flyfabrikker og præsenteres for den nyeste generation af Gripen kampfly – kaldet Gripen Next Generation.

Briefing og beslutning
På flyfabrikkerne briefes forsvarets ledelse om kampflyenes operative egenskaber, opdateringsmuligheder og fremtidssikring. Der er mulighed for at se kampflyene i aktion enten i avancerede flysimulatorer eller ved flyvninger.

Forsvarskommissionen forventes at behandle spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal have nye kampfly. Den endelige beslutning om nye kampfly, og i givet fald hvilket kampfly, der bedst opfylder Danmarks ønsker i relation til bl.a. sikkerhedspolitikken, NATO, den globale udvikling samt økonomi, træffes af de danske politikere. Beslutningen træffes på bl.a. baggrund af forsvarets militærfaglige anbefaling.
Forsvaret har oprettet et Projektkontor Nyt Kampfly, som står for det praktiske arbejde med at indsamle informationer og lave analyser af kandidaterne, så forsvaret til foråret kan aflevere den militærfaglige anbefaling til Forsvarsministeriet.