[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det skal være nemmere at få et overblik over, hvad der sker, og hvad man selv kan gøre, hvis kriser eller store ulykker rammer Danmark. Det er målet med en ny kriseportal, som man fra i dag kan klikke sig frem til på internetadressen kriseinfo.dk.

Den nye portal skal fungere som en samlet indgang til myndighedernes informationer og anbefalinger i tilfælde af nationale kriser, store ulykker eller andre usædvanlige hændelser, der kan true mange mennesker.

- I den slags situationer stiger informationsbehovet altid. Folk vil vide, hvad der sker, og myndighederne vil gerne fortælle, hvordan man selv kan være med til at forebygge og begrænse skaderne. Det er baggrunden for, at kriseinfo.dk nu er en realitet, siger Henrik G. Petersen fra Beredskabsstyrelsen.

Portalen bliver løbende opdateret med informationer eller links til de myndigheder, der håndterer de konkrete ulykker og kriser og som har ansvaret for at fortælle om, hvad der sker. På den måde gør kriseinfo.dk det nemmere at finde frem til relevante informationer og aktuelle forholdsregler.

- Internettet er et godt sted at følge udviklingen, hvis en orkan eksempelvis raser hen over Danmark, eller store områder bliver ramt af en drikkevandsforurening. Men der kan være mange myndigheder i gang på samme tid, når det brænder på. Derfor kan kriseinfo.dk være et godt sted at starte, hvis man vil danne sig et overblik over myndighedernes kommunikation til befolkningen, fortæller Henrik G. Petersen.

Til daglig fungerer portalen som et opslagsværk om det danske kriseberedskab. Man kan for eksempel finde oplysninger om, hvordan myndighederne arbejder sammen, og hvad man selv skal gøre, hvis varslingssirenerne går i gang ved en ulykke.

Kriseinfo.dk er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Beredskabsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og en lang række andre centrale myndigheder. Ved kriser i udlandet, der berører mange danskere, vil Udenrigsministeriet aktivere sit kriseberedskab og oprette af en særlig krisehjemmeside på internetadressen www.um.dk.

Se mere på www.kriseinfo.dk

(Kilde: Beredskabsstyrelsen)