[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Klokken 11.30 onsdag den 2. november lander de seks F-16 kampfly, der har deltaget i den sidste del af opgaven i den Nato-ledede mission i Libyen. Cirka en time senere lander et Hercules transportfly med en del af de soldater, der har været af sted på missionens Hold 4.

Det markerer den endelige afslutning på det danske bidrag, som med afsæt i FN resolution 1973, siden marts har fløjet over Libyen for at beskytte civilbefolkningen under oprøret mod landets leder gennem 42 år, Moamar Gaddafi.

På de syv måneder har de danske kampfly fløjet næsten 600 missioner og afleveret mere end 900 præcisionsbomber. Næsten 350 medarbejdere fra hele Flyvevåbnet har deltaget i missionen, og en stor del af de 30 kampfly, som det danske Flyvevåben råder over, har skiftevist været i luften over Libyen.

Til pressen:

Pressen inviteres til at deltage i modtagelsen. Den kommer til at finde sted på Flyvestation Skrydstrup fra klokken 10.45 til cirka 14.00.

Interesserede medier bedes sende en mail til:

ftk-presse@mil.dk eller ringe på tlf.: 2256 9977.

for at tilmelde sig arrangementet - senest tirsdag den 1. november klokken 14.00.

Pressen bliver modtaget ved Hovedvagten på Flyvestation Skrydstrup klokken 10.45. Der bliver god mulighed for at tage billeder og sende live, når de seks kampfly kommer ind over flyvestationen og lander.

Efter landingen køres pressen til Eskadrille 727, hvor kampflyene vil taxie ind. Der bliver mulighed for interviews med flere af de piloter, soldater og chefer i Flyvevåbnet, der har været ansvarlige for missionen.

En lille time senere vil et af Flyvevåbnets Hercules transportfly lande med de soldater, der har arbejdet med at gøre flyene klar på jorden. Også her vil der være interview- og billedmuligheder.
Alle samles derefter i en hangar, hvor chefen for Flyvertaktisk Kommando Generalmajor, Henrik Røboe Dam, vil sige velkommen hjem og byde på en forfriskning. Arrangementet forventes at slutte omkring klokken 14.00.

Pressen vil løbende få mulighed for at forlade Flyvestation Skrydstrup efter flyenes landing, når det er muligt.


Foto: Thomas Reimann