[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech Forsvarets Hovedredaktion

Danish Endurance Championship er et ægte racerløb, hvor der fokuseres på udholdenhed, taktik og teamwork. At være skadet soldat behøver ikke at betyde, at fart og spænding er udelukket. Det er de syv danske kørere bevis på. De har selv indkøbt den toptunede bil i Tyskland, som er tilpasset deres behov, og de konkurrerede mod ikke skadede kørere.

Michael Sørensen, som deltog i løbet fortæller til TWR - Den fornemmelse man har, når man sidder med alt det brandhæmmende tøj, hjelm og handsker på, kører side om side med få centimeter til konkurrenterne og presser maskinen til det yderste er en drøm og en personlig udvikling.

En af deltagerne. Foto: Lars Hjortkær

Michael Sørensen blev ryg- og nerveskadet under sin udsendelse ved Livgarden, og han fortsætter:
 – Det er dét her, det handler om. Når man er på banen falder alt der hedder fantomsmerter og proteser i baggrunden, hjernen har for travlt med at køre, og vi konkurrerer på lige vilkår med ikke-handicappede personer, siger Michael Sørensen, hvis hurtigste omgangstid var 6 sekunder langsommere end løbets vinder Casper Elgaards, der kørte en omgang på 1.00.894 minut. Teamet blev samlet set nr. 14.

Idrætskonsulent, Teamcoach og fysisk træner Rune Oland Larsen udtaler:
– Formålet med etablering af teamet er rehabilitering mhp. at bygge på de kompetencer, som soldaterne i forvejen er i besiddelse af. Kompetencer som teamwork, administration, kommunikation, håndtering af sponsorer og meget andet. Alt sammen områder, som kan give soldaterne ny inspiration og flere kompetencer.

Danish Endurance Championship afvikles over 5 afdelinger i løbet af sæsonen og løbene varer 4-6 timer. Bilen som Team Wounded Racers (TWR) kører i er en specialbygget Seat Leon Supercopa. Bilen er indrettet af Handicare så den kan styres udelukkende med hænderne og på almindelig vis efter behov. Hver mand kører samlet set mere end hvad der svarer til et Formel 1 løb. Løbet er delt op i 3 forskellige klasser efter bilernes motor- størrelse, og alle klasser kører samtidigt på banen. Der er 20-25 deltagende biler pr. løb.