E-006 i Dannebrogsbemaling

Det nye Dannebrogsfly skal fungere som ambassadør for Forsvaret og Flyvevåbnet. Bemalingen er designet af Mads Bangsø. Foto: Tom Houquet, Aviation Photocrew.

Den populære Dannebrogsflyver har været væk fra himlen i over et halvt år, men det rådes der nu bod på. Et F-16 fly med halenummeret E-006 er blevet udvalgt til at efterfølge E-191.

På grund af sikkerhedssituationen i Europa har det været nødvendigt at sige pænt farvel til E-191. Flyet er med i puljen af 19 F-16 kampfly, som er udset til donation til Ukraine. Her får det lov til at bidrage til løsningen af operative opgaver på en anden og mere alvorlig og direkte måde.

E-191 har siden 2019-fejringen af 800-året for Dannebrog fungeret som en god ambassadør for Forsvaret og Flyvevåbnet ved forskellige lejligheder gennem årene, ligesom det også har været et populært indslag ved flyopvisninger i ind- og udland. Langt den største del af tiden har flyet dog bidraget til løsningen af de løbende træningsmissioner og også løst direkte operative opgaver i afvisningsberedskabet. Signalværdien er ikke til at tage fejl af, når et kæmpe Dannebrogsflag flyver rundt om Bornholm.

Temaet for E-006 er stadig Dannebrog, men i et nyt og opfrisket bemalingsskema, som også indeholder elementer, der fejrer 50-året for F-16 flytypens første flyvning i 1974. Ligesom E-191 kommer den til at bruge størstedelen af tiden på træningsmissioner og operative opgaver, men når der er særlige lejligheder, glæder vi os til at vise flaget – helt bogstaveligt!

Se det nye fly i luften i videoen herunder: