Forsvarsudvalget på besøg i Grønland ved Arktisk Kommando.

Forsvarsudvalget på besøg i Grønland ved Arktisk Kommando. Foto: Peter Dalby / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Med chefen for Arktisk Kommando General Søren Andersen i spidsen inviterede Arktisk Basisuddannelse Forsvarsudvalget indenfor til en rundvisning.

 

Her fik folketingsmedlemmerne og formanden for udvalget en mulighed for at møde og snakke med de unge elever ved basisuddannelsen.

 

”Formålet med rundturen er at vise medlemmerne af udvalget, hvad der rører sig hos Forsvaret i Grønland. Der er kommet mange nye medlemmer, og det er vigtigt, at de kommer rundt i Rigsfællesskabet og oplever, hvad der sker langt væk fra Christiansborg,” siger udvalgsformand Rasmus Jarlov.

 

Forsvarsudvalget på besøg i Grønland

Foto: Peter Dalby / Forsvaret

Netop i Kangerlussuaq i det vestlige Grønland sker der en hel del. Eleverne på Arktisk Basisuddannelse er halvvejs i deres 6 måneders uddannelse og er lige nu i gang med deres politi-modul.

 

Ud af de 22 elever, der startede på uddannelsen, er der stadig 19 elever tilbage, og det glæder Rasmus Jarlov, at eleverne er glade og positive overfor den uddannelse, der er strikket sammen.

 

”Det er meget opløftende at se, hvor glade eleverne er for at være her, og at de har taget godt imod både de fysiske rammer og uddannelsesplanen. Jeg ville også selv have meldt mig til Arktisk basisuddannelse, hvis jeg havde haft muligheden. Jeg synes godt, vi kan være stolte af den her uddannelse,” siger Rasmus Jarlov.

 

Arktik basisuddannelse

Foto: Peter Dalby / Forsvaret

Forsvarsudvalget fortsætter deres rejse rundt i Grønland i denne uge og besøger blandt andet Station Nord.