MissionUpdate

Træning i stressfyldt miljø. Foto: Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Ugen startede med førstehjælp og handlebaner. Førstehjælpen blev afsluttet med en bane, hvor ukrainerne fik mulighed for at teste deres kompetencer i et stressfyldt miljø skabt af røgmaskiner, lydmaskiner og lys krydret med instruktører, der råbte og pressede soldaterne til at arbejde hurtigere. Det gav ukrainerne en vigtig læring og erfaring med at yde førstehjælp under stress, men derudover syntes ukrainerne også, at det var sjovt at prøve.

 

Mission Update. Foto: Forsvaret

Foto: Forsvaret

 

Om tirsdagen startede ukrainerne på deres taktiske øvelse. Soldaterne har lært, hvordan de bevæger sig i terræn, gennemfører ildoverfald på fjenden, og hvordan de skal forholde sig, når de møder fjenden under fremrykning. Derudover blev der bygget videre på lektionerne i indrykning og ophold i beredskabsområde, som ukrainerne har lært tidligere.

 

Efter øvelsens afslutning havde ukrainerne en kort fridag inden næste uddannelseselement, skyttegravsøvelse, startede. Skyttegrave er for ukrainerne det altoverskyggende emne. De lærer, hvordan de kæmper fra en skyttegrav, og hvordan de angriber og renser en skyttegrav for fjender. Ukrainerne bliver også uddannet i brugen af panservåben i skyttegrav og CEO (counter explosive ordnance), mens deres viden omkring førstehjælp fastholdes og rutineres.

 

Mission Update. Foto: Forsvaret

Foto: Forsvaret