Kulturnat i Kastellet

Kastellet i København er åbent på Kulturnatten og byder på mange forskellige oplevelser. Foto: Monica Bell Sass / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

Forsvaret har spændende tilbud til de fleste, når der fredag den 11. oktober igen er Kulturnat i København.

 

I og ved Forsvarsministeriets og Forsvarskommandoens fælles domicil i Holmens Kanal 9 kan besøgende prøve at sidde i en kampvogn og en F-35-cockpitsimulator. Der er også mulighed for at afprøve sine evner i en af Søværnets skibssimulatorer og se en bomberobot i aktion. Besøgende kan også høre historier fra Slædepatruljen Sirius og møde soldater fra Hjemmeværnets specialenhed SSR. Medarbejdere fra Veterancentret fortæller om livet som hjemvendt soldat.

 

Kastellet byder på ikke mindre end 20 forskellige aktiviteter i løbet af aftenen. De omfatter blandt andet muligheden for at få lagt sløring, møde redningshunde, komme under jorden i bunkere fra 2. verdenskrig eller se moderne udstyr. Besøgende kan opleve den store udstilling om de 185 internationale missioner, hvor danske soldater, politibetjente og folk fra beredskabet har gjort tjeneste siden 1948. Flere forskellige orkestre giver koncerter i løbet af aftenen, og den gamle fæstning kan opleves i en særlig lyssætning, der i sig selv er et besøg værd.

 

Hærens Officersskole byder indenfor på det normalt lukkede Frederiksberg Slot. Besøgende kan blandt andet se Riddersalen, flagbalkonen og de smukke dagligstuer. Skolens kadetter fortæller om livet som kadet på Officersskolen og om slottets historie.

 

Besøg Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot

 

Livgardens Historiske Samling på Livgardens Kaserne på Gothersgade viser sin særudstilling om Kong Frederik X og Forsvaret. Udstillinger giver et indblik i Kongens brede militære uddannelse, og den viser flere af Kongens uniformer samt malerier og andre genstande med relation til Kongen og Forsvaret.

 

Besøg Livgardens Historiske Samling

 

På Christiansborg laver Gardehusarregimentets Hesteskadron opvisning på ridebanen, hvor der også er mulighed for at besøge de kongelige stalde. 

 

Se Hesteskadronens opvisning på Christiansborg Ridebane

 

På Marinestationen på Holmen kan besøgende blandt andet opleve fregatten Peder Skram og ubåden Sælen. Man kan også få en tur op i den gamle mastekran.

 

Oplev fregatten Peder Skram

 

Oplev ubåden Sælen

 

Se København fra Mastekranen