[Oprindeligt publiceret af Marinestaben]

Anledningen var, at de studerende som led i deres undervisning til styrmænd og maskinmestre blandt andet skal have kendskab til søredning og forureningsbekæmpelse.

Tidligere er emnerne blevet gennemgået i de enkelte klasser af skolens egne lærere – nogle gange bistået af en officer fra SOK – men denne gang havde skolen samlet to klasser fra ældste årgang til et fællesarrangement, der varede hele dagen.

”SOK kontaktede os efter deres seneste besøg hernede og foreslog, at vi holdt næste arrangement for de ældste studerende og afsatte en hel dag til undervisningen”, fortæller adjunkt Niels Kristian Haastrup fra Svendborg International Martime Academy. Og som sagt, så gjort!

I sidste uge stillede SOK op med fire mand – to i uniform og to i civilt tøj – og gennemførte undervisning i så forskellige emner som:

·          Forskelle på flagstatens og kyststatens interesser

·          Maritim Assistance Service, MAS

·          Myndighedsudøvelse i forbindelse med skibsuheld

·          Forureningsbekæmpelse

·          Søredning

·          Bekæmpelse af pirateri

De knap 50 studerende lyttede interesseret til de forskellige indlæg fra SOK, og senere gik diskussionen, ikke mindst om det sidste punkt på undervisningsplanen. 

Monica Mark, der er vagthavende skibsfører i SOKs Maritime Assistance Service, var også godt tilfreds med dagens forløb:

”Det var et dejligt møde nogle af dem, som vi servicerer i vores daglige arbejde, og jeg synes det gik godt. Vi kan jo måle de studerendes interesse ved, at det lykkedes os at holde dem i skole i tre kvarter længere end oprindeligt planlagt”, siger den vagthavende skibsfører fra SOK. 

For ni år siden bestod Monica Mark selv civil skibsførereksamen fra Svendborg International Maritime Academy. Derfor var det selvfølgelig ekstra sjovt for hende at komme tilbage på skolen igen. Og noget tyder på, at det ikke bliver sidste gang.

”Vi ser da gerne, at SOK kommer forbi og overtager undervisningen igen en dag i næste semester, lyder det fra adjunkt Niels Kristian Haastrup.