Medarbejder nøgletal

Forsvarsministeriets Personalestyrelse opgør løbende antallet af medarbejdere på hele ministerområdet og herunder også i selve Forsvaret. Læs om hvor mange værnepligtige der er i løbet af et år, og hvor mange soldater der har været udsendt. Der findes også en opgørelse over antal faldne og sårede. 

Gradstegn, medaljer og hædersbevisninger

Indenfor militære organisationer anvender man rang til at angive en militær medarbejders position og ansvarsområde. Man anvender også  hædersbevisninger, i form af blandt andet medaljer, som påskønnelse af den enkelte soldats indsats. Det danske forsvar er ingen undtagelse.  

Danmarks væbnede styrker gennem tiden

Det danske forsvars formål er at forebygge konflikter og krig, at hævde Danmarks suverænitet, at sikre landets fortsatte eksistens og integritet samt at fremme en fredelig udvikling i verden med respekt for menneskerettighederne.

Sådan har man ikke altid kunnet beskrive formålet med landets væbnede styrker. For blot få hundrede år siden var Danmark en stormagt, hvor landets væbnede styrker - dengang hæren og flåden - havde til formål at bidrage til (og udbygge) landets status som en indflydelsesrig europæisk nation, ja i en periode også som kolonimagt.

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google