Forsvarets medalje for såret i tjenesten

Indstiftet 7. december 2009. Foto: Forsvarsgalleriet.

Tildeles militært og civilt personel i Forsvaret, der er alvorligere såret eller invalideret som følge af våbenvirkning, inkl. miner, i kamphandlinger eller over for terroristvirksomhed. Medaljen kan tillige tildeles andre danskere såvel som udlændinge, der til gavn for dansk forsvar har ydet en særlig fortjenstfuld indsats for andre og derved selv er blevet alvorlige såret, invalideret eller er omkommet.

Medaljen tildeles militært og civilt personel, der er eller har været ansat i eller udenfor Forsvarskommandoens myndighedsområde, og som er anerkendt med méngrad af arbejdsskadestyrelsen, for en psykisk efterreaktion som følge af oplevelser i forbindelse med deltagelse i en international eller national operation.Tildeling af medaljen foretages af forsvarschefen.

Ved 2. tildeling: Egeløv i sølv på båndet og inskription på randen. Ved 3. tildeling: Egeløv i guld på båndet og inskription på randen.

Bemærk: Har tidligere været anvendt som "Forsvarets medalje for Faldne og Sårede i tjeneste" i perioden 1995 til 2009. Forsvarets medalje for Faldne og Sårede i tjeneste blev tildeles militært og civilt personel, der er faldet, alvorlig såret eller invalideret som følge af våbenvirkning, inkl. miner, i kamphandlinger eller som følge af terroristvirksomhed.

Med denne medaljer anerkender vi soldater eller civile medarbejdere, der er blevet såret eller invalideret som følge af våbenvirkning.

Foto: Forsvaret.

Med denne medaljer anerkender vi soldater eller civile medarbejdere, der er blevet såret eller invalideret som følge af våbenvirkning.

Bagside. Foto: Forsvaret.

 

 

Sidst opdateret 2. september, 2020 - Kl. 15.48

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google