[Oprindeligt publiceret af Den Kongelige Livgarde]

På en solskinsrig lørdag d. 3. juni slog Den Kongelige Livgarde dørene op for både pårørende til de 300 rekrutter, og andre interesserede fra nær og fjern.

Af Carsten Strate
Fotos Lærke Weensgaard

Dagen startede med stueeftersyn foran de pårørende, efterfulgt af åbningsparade hvor musikkorpset spillede, samt en forevisning af en kongevagt, som den ville se ud på Amalienborg.
Herfra var der mulighed for, at besøge de mange stande rundt omkring på kasernen. Velbesøgt var bl.a. udstillingen af Livgardens materiel, hvor man kunne få lov til at udforske køretøjer og våben.
Ifølge Jakob Laursen, der selv er garder fra ’96, var det interessant at se hvordan det havde ændret sig siden han selv var rekrut. For hans sønner, Viktor på 3 år og Oskar på 5 år, var især de pansrede køretøjer spændende, at kunne kravle rundt på og se indeni.


Bjærningspanseren var et tilløbsstykke sammen med de andre udstillede køretøjer.


De pansrede mandskabsvogne (PMV) var der sågar mulighed for, at få en køretur rundt øvelsesterrænet omkring kasernen, og denne unikke mulighed var et stort tilløbsstykke. Mikkel på 11 år synes det var ”vildt fedt” og han har fået blod på tanden i forhold til selv at skulle være garder. For Mikkel var skydesimulatoren også sjov, og ”meget sværere end i computerspil fordi man skal lade selv”.
Gardernetværk gav desuden mulighed for at få en flyvetur i en civil Robinson 44-helikopter, og det havde også været en spændende oplevelse.
Velbesøgt var også ”det gastronomiske feltkøkken”, hvor der var mulighed for at smage soldaternes feltration.

Derudover var der ”modeopvisning” med forevisning af de danske uniformer, demonstration af mørkekampsmateriel og meget andet i standene på Garderkasernen.


Stafetkonkurrencen var det sidste event for dagen.

Kl. 1400 blev rekrutternes styrke, koordination og samarbejdsevner sat på prøve i en intens stafetkonkurrence, hvor en række øvelser skulle gennemføres med en telefonpæl, der ifølge den ansvarlige befalingsmand vejede mellem 0 og 100 kg, og derefter skulle der løbes en tur rundt på cindersbanen med en båre med en mand på.

Vinderen blev 2. deling fra 2. kompagni, der overhalede 3. deling fra 1. kompagni blot 50 meter fra målstregen.
Dagen blev derefter sluttet af med en hurtig og effektiv oprydning, og kompagniappel foran de pårørende.


Kontrol af "tomme" feltflasker