[Oprindeligt publiceret af Gardehusarregimentet]


Illustrationer af Cay Brøndum.

De 4 - 7-årige er normalt meget langt fra Forsvarsakademiets normale målgruppe. Men med børnebogen håber Fakultetet for Militærpsykologi, at udsendte soldater kan mindske de problemer, som børn får ved at undvære deres far eller mor. Problemer, der bliver ekstra store, når en forælder er udsendt til et konfliktområde.

Gennemsnitsalderen for udsendte danske soldater har de seneste år ligget på omkring 28 år. Dermed er der mange af de udsendte, der har børn derhjemme. Mens der længe har været hæfter og pjecer, der beskriver forholdet mellem soldaten og partneren, så har der været tomt på hylden med emner for børn.

Undersøgelser og erfaringer har vist, at der er et stort behov for information til udsendte soldaters familier. For at opfylde informationsbehovet og give soldaterne og partneren et værktøj til at forklare børnene om den omvæltning, der skal ske, er der også en række gode råd og praktiske forslag til, hvordan man som forældre kan tackle situationen.

”Min far er soldat” er skrevet af sociolog Christoffer Boserup Skov, der har været tilknyttet Forsvarsakademiet i de to måneder, det har taget ham at skrive bogen. I hans research til historien har Christoffer Boserup Skov talt med både psykologer, udsendte soldater og deres hjemmegående koner/kærester.

- Målet med bogen er at få beskrevet situationen fra børnenes perspektiv. Hvordan oplever de situationen? Hvad er de glade for og hvad er de bange for? Hvilke tanker har de gjort sig i forbindelse med, at deres far skal udsendes?, forklarer Christoffer Boserup Skov.











Se interview med Cristoffer Boserup Skov - og hør uddrag fra den nye børnebog.



Bogen er skrevet, så børn selv kan læse den eller forstå den, hvis den bliver læst højt. Illustrationerne er lavet af tegneren Cay Brøndum. Forsvarets Velfærdsfond og Hærens Konstabel og Korporalforening har støttet trykningen af bogen

”Min far er soldat” bliver distribueret, så den kan indgå i den samlede informationspakke, som soldaterne får, inden de udsendes i international tjeneste. Derudover vil den blive rundsendt til de danske biblioteker.

For yderligere oplysninger kontakt Sektionschef Birgitte Hommelgaard, Fakultetet for Militærpsykologi, Ledelse og Pædagogik, Forsvarsakademiet, Svanemøllens Kaserne på telefon 39 15 19 41 eller 4010 7515. Forfatter Christoffer Boserup Skov træffes på telefon 6179 4204.

Bestillingen af bogen: Børnebogen er gratis for udsendte soldater og deres pårørende samt soldater, der skal udsendes og deres pårørende. Andre interesserede kan købe bogen for kr. 69,95 ved bestilling hos Det Kongelige Garnisonsbibliotek på telefon 3347 9525 eller online på Forsvarsakademiets hjemmeside >>>