FM-på dragonkasernen forside

Det mekaniserede infanterikompagni skal fra marts måned være en del af et dansk bidrag på 220 soldater, som skal indgå i NATO’s fremskudte styrke i Estland i et halvt år.  

Hun roste de danske infanterister for deres dygtighed og indstilling til opgaven.

”Balterne glæder sig meget til, at I kommer til Estland”, understregede ministeren og sagde, at såvel danskerne, vores alliererede og de baltiske lande anerkender de danske soldater. ”Balterne ved, at I har nogle stærke kompetencer. De fås ikke bedre”, sagde hun i sin tale til de mekaniserede infanterisoldater fra Viking-kompagniet.

FM-besøg på Dragonkasernen 2022 nr2


Ministeren understregede, at der står et bredt demokrati bag soldaterne.

”Vi er stolte over jeres indsats og over, at I ikke har nok I jer selv, men tager afsted for at løse jeres opgave for en højere sag”, roste ministeren.

FM besøger dragonkasernen nr4 2022


Regimentschef oberst Anders Poulsen og oberstløjtnant Peter Els, chef for II Panserinfanteribataljon, viste ministeren rundt ved enheden, som var ved at gøre klar til øvelse i Finderup ved Viborg. Alt udstyr, ammunition, køretøjer og soldaterne selv blev gjort klar til en uges øvelse for at finpudse formen før afrejsen til missionen i Estland.

Forsvarsministeren pointerede, at denne mission er blevet markant mere væsentlig.

Opgaven er også anderledes med andre trusler end de tidligere missioner i Afghanistan, i Irak eller på Balkan. I Baltikum kan soldaterne møde cybertrusler, hybride trusler og påvirkningskampagner.

”Pas på hinanden og hold fast i de danske værdier”, sagde ministeren og gav soldaterne et godt råd mod endnu en ’trussel’ med på vejen. ”I skal huske træningen – også mens I er udsendt. Pas på med pomfritter, schnitzel og sovs”, sagde hun med et glimt i øjet.

 

FM besøger dragonkasernen nr3 2022