Nyheder
Følg Forsvaret
Døgnrapport
Arrangementer
Forsvarets arealer
Publikationer
Forlig
Som læge i Forsvaret udfordres du både fysisk og mentalt gennem militær træning og komplekse militærmedicinske opgaver til lands, til vands og i luften.
Ved at omsætte evidensbaseret medicin og best-medical-practice til en militær kontekst, er du med til at sikre soldatens helbred. Din vigtigste opgave er at sørge for den bedst mulige behandling af syge og tilskadekomne soldater under national og international tjeneste.
Som læge i Forsvaret tildeles du et stort ansvar, og du skal være forberedt på en hverdag med mange forskellige typer opgaver, der skifter afhængigt af situationen. Gennem militære øvelser afprøver du dine grænser, og vi klæder dig på til at kunne træffe beslutninger af altafgørende karakter - også når situationen gør, at du må afvige fra de givne rammer.
Med fokus på ledelse og kontinuerlig kompetenceudvikling sikrer vi, at du er i stand til at løfte det store ansvar, som følger med lægetitlen.
En militærlægeuddannelse åbner dørene for flere forskellige typer ansættelse med tjeneste i både ind- og udland. Som læge i Forsvaret bliver det aldrig kedeligt, for der er rig mulighed for at udvikle kompetencer og udbygge sin stilling.
Vil du være læge i Forsvaret, enten som fastansat eller som en del af reserven, skal du, udover en kandidatgrad i medicin og den 1-årige kliniske basisuddannelse, supplere din civile uddannelse med Forsvarets militærlægeuddannelse.
Uddannelsen tager 2 år og består af 6 måneders undervisning ved Center for Sundheds- og Sanitetsuddannelse i Aarhus efterfulgt af 18 måneders gavntjeneste. På uddannelsen lærer du at begå dig i det militære sundhedssystem, og du bliver i stand til anvende principper og procedurer, der gør sig gældende heri.
Læs mere om militærlægeuddannelsen her
Som nyudnævnt militærlæge bliver du militær reservelæge med rang af premierløjtnant-R (R = af reserven).
Ansættelse sker i henhold til den gældende overenskomst.
24 måneder bestående af:
Center for Sundheds- og Sanitetsuddannelser i Åbyhøj, Aarhus.
Nej, det er ikke et krav, at du har gennemført et værnepligtsforløb. Som en del af din militærlægeuddannelse får du en militær basisuddannelse, der er målrettet det sundhedsfaglige område.
Ved gavntjenesten kommer du ud at bruge teorien i praksis. Gavntjenesten er individuelt tilrettelagt og kan blandt andet omfatte sejlads med Søværnets skibe, infirmeritjeneste, search-and-rescue (eftersøgning og redning / SAR) med Flyvevåbnets redningshelikoptere samt 2-3 måneders international tjeneste. Desuden er der mulighed for studievirksomhed i begrænset omfang.
Længden på udsendelser varierer. Læger er typisk udsendt i 2-3 måneder ad gangen.